Telephone
444 50 48
E-mail
laboratuvar@cedfem.com.tr
Working hours
08:30 - 18:00
Turkish
Analysis Services
» » Asbest lifi sayımında RICE ‘da büyük baÅŸarı

Asbest lifi sayımında RICE ‘da büyük başarı

Asbestle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında yönetmeliğine göre çalışanların asbest söküm, yıkım, tamir, bakım, uzaklaştırma çalışmalarında asbest tozuna maruziyetlerinin önlenmesi ve bu maruziyetten doğacak sağlık risklerinden korunması, sınır değerlerin ve diğer özel önlemlerin belirlenmesi gerekmektedir. 

Asbestin tespit edilebilmesi için gerekli metotlar ilgili yönetmelikte tarif edilmiştir. Laboratuvarımız yönetmelik de tanımlı metotlara göre akreditasyona ve yeterlik sertifikasına sahiptir. Asbest lif sayımı faz konrast mikroskopla yapılmakta olup bu konuda personel deneyimi çok önemlidir. 

Yapılan sayım çalışmalarının doğrulana bilmesi için laboratuvarımız İngiltere sağlık ve güvenlik laboratuvarı (HSL) ‘nin iş hijyeni konularında yeterlik test programı olan Regular Interlaboratory Counting Exchanges (RICE) testine katılım sağladı. Test sonucunda RICE laboratuvarları; 1.kategori (yeterli), 2.kategori (ölçümde iyileştirme yapmalı) ve 3.kategori (yetersiz) olarak sınıflandırmaktadır. 

Yapılan test sonucunda 1.kategori laboratuvar olarak kalitemizden ödün vermediğimiz belgelenmiş oldu. İngiltere ve İrlanda da akredite laboratuvarların bu programlara katılarak kategorize olması mecburi ve sonuçlarda RICE ‘ın internet sitesinde yayınlamaktadır.
14-12-2017, 11:32 / news

Add a comment

  • Okunamayan kodu yenilemek için resmin üstüne tıklayınız

We Celebrate the New Year for

04 Oca 2018 ,Admin
As Çedfem, we left behind a year in which we...

Method change in silica

04 Oca 2018 ,Admin
The authorization parameter determination...

Occupational Health and

04 Oca 2018 ,Admin
Our quality of work hygiene measures that...
up